pirmdiena, februāris 25, 2008

Konkursa rezultāti

Tātad, pirms pāris dienām tika izsludināts konkurss. Tika jautāts:

Kas ir labākā ārzemju īsfilma latviešu valodā (jebšu, labaakaa aarzemju iisfilma latvieshu valodaa)?

Atsaucība bija necerēti liela, kas skaidri norāda uz latviešu kino renesansi (ja ne kā savādāk, tad mūsu - kinomīļu - labajās domās). Tika izteikti neskaitāmi minējumi (lai arī bieži konkursanti tā vietā, lai nosauktu, viņuprāt, labāko īsfilmu, uzdeva pilnmetrāžas spēlfilmu, animācijas filmu, muzikas videoklipu un pat dramatiskā teātra izrāžu un politisko partiju kandidatūras). Šis viss norāda uz lasītāja plašo un daudzveidīgo skatījumu uz dzīvi.

Jāsaka, diemžēl netika saņemta neviena pareiza atbilde. Kādi gan tam būtu iemesli? Un atkal jāsaka, diemžēl - visdrīzāk pie vainas būs mūsu lasošo konkursantu nevērība vai, vēl sliktāk, neapķērība, trula aprobežotība, stulbums. Nav, patiešām, nav viegli teikt tādus vārdus par to, kas faktiski attaisno mūsu konkursu - par mūsu godprātīgajiem konkursantiem, bet, kā saka, konkursanti draugi, bet patiesība - labāks (lielāks) draugs.

Bet kam tādi aplinki? Labākā ārzemju īsfilma latviešu valodā ir "labaakaa aarzemju iisfilma latvieshu valodaa" (2005). (Jā, patiesi, A ir a). Šobrīd tieši Tev, čaklais (lai arī aprobežotais) konkursant, ir ekskluzīva iespēja šo filmu noskatīties. Mūsdienu pasaule uzspiež savus standartus, tādēļ šī plašu atzinību izpelnījušamies īsfilma ir 'pārnesta' no 35mm analogās kinolentas uz videoformātu, kā dēļ tā ir redzama katram datora lietotājam.

Noaujam sandeles, atsvabinam bikšturus, pielādējam bļodu ar našķiem un aidā. Priekškars veras!

Pirmā daļa


Otrā daļa

2 komentāri:

MiGa teica...

ak tu pasaulīt

kaulins teica...

vombi-

izdari kaut ko līdzīgu ar ē BANĀLO KANĀLU!!!!!!!