piektdiena, jūlijs 28, 2006

Šis un tas

Kad pārņēmis ir radītprieks, ņem rokās zīmuli un slaidus lokus velc. Lai vakars izdevies un apcirkņos birst zelts.

Tas, ko es vēlētos teikt vai jautāt:
1) Kants ir varens zellis
2) Ja jau Habla teleskops ir tik populārs, kā dzird runājam, vai nav pārsteidzīgi to klapēt ciet? Pag, pag, minēto teleskopu taču grib klapēt ciet, vai ne?
3) Šī dziesma dziedama nakts tumsā, meža ielokā, pie ugunskura. Dziesma vientulībai, tās slavinājums. Dziesma izpildāma uz elektriskā sintezatora. To nedrīkst spēlet uz akustiskās ģitāras, jo (Es pieļauju, ka dziesmas pavadījuma instrumentējuma stingrās prasības varētu dažam labam mīlniekam sagādāt neērtības, bet autoram tomēr ir tiesības izvirzīt prasības.)

Meldiņš (Do mažorā) - sākas ar Do, vienmērīgi aug līdz pirmās rindas beigās sasniedz nākamo Do. Otra rinda, savukārt, ir nokāpiens no augšējā Do līdz Sol. Trešā rinda - no apakšējā Do uz Sol, visbeidzot pēdējā rinda - lieliem soļiem lecam no augšējā Do veselu oktāvu zemāk uz apakšējo Do. Pavadījumu - ieturēt siltos toņos, trešās rindas nogalē atļauts izdarīt rudenisku minora pieskārienu.

Visbeizot - pats teksts:

Ugunskurs nakts tumsā spīgo
Mēness gaisma spoži spīd
Manā sirdī mīla dzīvo
Kaut tu nāktu aizparīt.

2 komentāri:

kaulins teica...

ausaini-

ieliec šiten te tādu savas obligātās lasāmvielas sarakstu-- tipa viss maģistrējošajam filozofam ir nu čista jāzina-- bet tikai pašus galvenos-- nu kādus 15-20 pīrāgus-- sākot tur ar platonu un beidzot es nezinu ar ko-- ar ko jūs tur beidzat?

MiGa teica...

Hubble cieti vēl neklapēs. Nākamgad uzšaus Shuttle gaisā pie Hubble, lai atkal kaut ko paremontē un kādu jaunu instrumentu ieliek.

Un drīz jau gaisā tiks laists JWST - nākamās paaudzes kosmiskais spoks. Tā nu gan būs jestra padarīšana.