otrdiena, februāris 06, 2007

Mans Atraktors

Jā, kas ir filosofija? Vai alternatīvi – kas ir filozofija? Varbūt šāda jautājuma mērķis ir filosofijas definīcijas formulēšana (i.e. tiek meklēta filosofijas definīcija vai filozofijas definīcija)? Minēsim pāris dzīves atslēgas elementus. Pirmkārt, kas ir dzīves jēga? Kāda ir dzīves jēga? – arī šādi var jautāt. Dzīves jēgas meklēšana ir tas, ko veic dzīves jēgas meklējumi. Vai es kļūdos? Ja kāds jautā ‘kāda ir jēga dzīvot?’, viņš grib zināt, kas ir dzīves jēga. Pat, ja viņš to negrib zināt, gan jau viņš piekristu (ja vien kāds pajautātu), ka tas ir tas, ko viņš labprāt uzzinātu.

Otrkārt, kā dzīvot? Ko man darīt? Ko darīt man savā dzīvē? Kā turpināt? Netiek jautāts, kas ir dzīve. Tiek jautāts, kā rīkoties. Ļoti labi. Vajag tikai jautāt. Kas notiks pēc tam? [nekas]

Turpinām, treškārt, dzeja. Dzejolīši. Skumja lirika. Literatūra. Laba literatūra. Mums visiem patīk poēzija. Daiļliteratūra ir tas, kas izklaidē.

Pagaidām pietiks, bet ir vēl daudz tēmas, par ko runāt – darbs, mīlestība, seks (sex), sekss, pornogrāfija, mūzika, mobilais telefons. Saprotiet, šis viss ir svarīgs. Ja ne man vai tev, vai kādam, ko mēs pazīstam, tad pilnīgi noteikti, kādam, ko mēs nepazīstam. Tas viss interesē un šo visu baigi iegūt. Vai, ja nav iespējams iegūt, tad vismaz kaut ko par šiem elementiem uzzināt.

1 komentārs:

Anonīms teica...

Kaada ir jeega filozofeet??:),
gaidu atbildi